Hanze University Groningen

Clair is a very powerful, creative and energetic teacher (trainer) and innovator. She is an expert in the field of English for young learners and will be a great asset to any team. Always open to new ways she is able to inspire her students and colleagues to try new ways as well.

Wholeheartedly recommended!

teacher trainer Richard van der Kamp

 Emmaschool - Assen

"I know Clair as a very inspiring and enthusiastic colleague, who has done a great job in different schools teaching English as a Foreign Language. She has done classroom work and has given a lot of workshops for school teams and large groups. She’s got strong presentation skills and the people who have followed workshops from Clair has given her good feedback. She has good knowledge and a lot of skills for developing new projects.

Clair is a very creative and positive person, always looking for new opportunities."

Principal Han Sijbring 

 

Primary school de Rietzanger

When you want to offer English to your pupils from 4 tov13 years and you are looking for a teacher with enthusiasm, contact Clair. She'll teach the children by games and theatre and all talk in English. You'll be amazed to hear your pupils talk in English! And also your teachers do. Clair took two schools in our organisation into Europe by arranging an international program for primary schools. Our pupils talked live with children in Portugal and Poland. Be aware of a lot of ideas by contacting our miss Clair. I' m proud of working with this teacher who knows how to reach children.

Principal - Petra van de Pauvort

 

Jospeh Haydn school te Groningen - www.josephhaydn.nl

Voor onze school is chatterboxes echt een eye opener geweest. Door het voor te doen en maandelijks samen te oefenen, lukt het ons om keer op keer de drempel weer een stukje te verlagen bij de leerkrachten. Er is geen podiumoptreden met de leerlingen voorbij gegaan dit schooljaar zonder een Engels lied.

In alle groepen wordt er wekelijks aandacht besteed aan Engels. Je ziet aan de leerkrachten dat het vuur voor hun vak weer gaat leven. Iets dat je met een methode op papier echt niet voor elkaar krijgt. Dankzij het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van Clair en Anita, kunnen wij met trots zeggen dat ons hele team volledig gaat voor VVTO Engels. Manon Prevoo

O.B.S. De Hoeksteen te Rockanje - www.obsdehoeksteen.nl

Afgelopen jaar heeft o.b.s. De Hoeksteen uit Rockanje VVTO bijscholing gevolgd bij Chatterboxes; Classroom English en workshops. Het team heeft met veel enthousiasme de bijscholing gevolgd. Het leken wel teambuildingsdagen. Veel geleerd, maar ook veel lol gehad. Clair en Anita luisteren goed naar de wensen van de opdrachtgever, de school. De Hoeksteen wil naast het VVTO ook aan de slag met wereld burgerschap. Anita en Clair pasten daarom hun workshops aan, zodat we de thema’s van wereldburgerschap ook in het Engels terug kunnen laten komen. Maar ook als wij vonden dat Clair en Anita konden stoppen met het laten zien van een les, omdat we het principe begrepen, deden ze dat en gingen ze door met het volgende. Clair en Anita staan met volle overgave de cursus te geven. Ook hebben wij ze gevraagd een les aan ouders te geven, zodat de ouders van onze school begrijpen op welke manier hun kind bij ons op school Engels krijgt. Dit was een zeer geslaagde avond. Op die avond hebben we ook een Engelse boekenmarkt georganiseerd, dit was het initiatief van Chatterboxes.

Al met al vinden wij het jammer dat het jaar om is. We kunnen nu alleen verder en Clair en Anita hebben aangegeven dat we altijd met vragen mogen terug komen. Wat een fantastische nazorg!Voor iedereen die met zijn school VVTO wil gaan starten, is een nascholing bij Chatterboxes aan te raden!

Gerardus Majella Basisschool te Lopik:

- Toch weer nieuwe lesideeën terwijl ik vooraf het idee had dat we al heel wat Engels in de school hebben.
- De korte theorie (beknopt en zinvol) de praktische les ideeën jullie enthousiasme en humor was perfect.
- Het was zeer praktisch en laagdrempelig.
- Het was een leuk om enthousiast te worden en jullie doen het heel leuk en goed. Jullie spreken uit ervaring, dat is fijn.
- Jullie zijn zeer enthousiast en komen met erg leuke ideeën en simpel en goed toepasbaar
- Het enthousiasme in jullie verhaal inspireert nog meer.- Het was leuk en leerzaam, vooral de vele lesideeën.
- Leuk dat het tweetalig gepresenteerd werd omdat niet iedereen de taal beheerst blijf je hierdoor ook betrokken. Leuke lesideeën bruikbaar.
- Vlot lekker actief, humor, laag drempelig waardoor de betrokkenheid groot is.
- Zeer nuttig voordoen / nadoen goede interactie morgen direct aan de slag de passie en enthousiasme spatten er vanaf blijf dat volhouden dan hangt iedereen aan je lippen bedankt!
- Heel erg nuttig je kunt er direct iets mee weinig theorie geblabla.
- De voorbeelden waren nuttig dankjewel voor deze refreshing inspiration.
- Als de scholen veel Clair’s and Anita’s zou het voor alle kids een feestje om naar school te gaan!
- Heel nuttig! Door jullie voorbeelden en enthousiasme werd ik nog enthousiaster en kwamen er ook allerlei ideeën bij mij op. Heel veel succes in de toekomst!